Share

Foto: Pieter Haringsma

De Bijenambassadeurs van Bee Foundation: 

De Bijenambassadeurs van Bee Foundation hebben begin mei alle soorten planten geïnventariseerd in bijenoase     ‘t Sluisje in Zeist. Want: maai mei niet of juist toch wel? Het Bloemrijk grasland hebben we laten staan, maar de plekken waar gras dominant is juist wel nu gemaaid! Nu kunnen de bloemzaden meteen daar heen vliegen en daar kiemen. Zo groeit de bijenoase zichzelf steeds bloemrijker. En dat merken de wilde bijen! Er zijn dit voorjaar al 31 soorten gespot. Waarvan 2 nieuwe kwetsbare rode-lijst soorten. Welkom half-gladde-dwergzandbij en vrolijke geelstaart-klaver-zandbij! 


Bijleren doe je buiten:

Op 10 mei kreeg groep 6 van Basisschool de Notenkraker een bijles over de wondere wereld van wilde bijen en hun belang voor bestuiving en biodiversiteit. Vervolgens plantten de klas, in samenwerking met GroeneBuurten en
Bee Foundation, dotterbloemen  langs de Schapenweide in het Vondelpark van Amsterdam. Zo groeit er elk jaar een geel gekleurde bijenoase aan voedsel  voor wilde bijen. 

Programma met Bee Foundation: 


Maandag 22 mei om 19.00 uur,
Dag van de biodiversiteit: 


Inleiding en nagesprek bij deze film door Sonne Copijn, als expert op het gebied van biodiversiteit.
Locatie: Slachtstraat Filmtheater in Utrecht. 
Een aanrader! 

Bestel filmkaartje


Donderdag 25 mei om 19.30-20.10 uur in het ARTIS Groote Museum:

Bijtjes, bloemetjes, olifanten en hagedissen? Wat hebben die nou met elkaar te maken! Hier gaan we tijdens deze bij-les dieper op in. Ben jij er ook bij? 


Meer informatie en tickets


In de studio van kunstenares Maria Blaisse op de Bickersgracht 55 in Amsterdam, nodigen we je in het Pinksterweekend uit om mee te gaan op wilde bijenexpeditie. We zullen leren door de ogen van de bijen te kijken en ontdekken de magie van stuifmeel. Aanvang 16.00 uur. De expeditie duurt ongeveer 45 minuten en we sluiten af met een borrel. 

Aanmelden wilde bijenexpeditie


Op 14 juni gaan we op excursie en ontdekken we met elkaar een van de mooiste en geheimzinnigste stukjes van Amsterdam, de Koeienweide in het Vondelpark. Het is een unieke kans om de geheimen van deze parel te ontdekken.
 
Ga je mee?

Aanmelden en meer info

Email Marketing by ActiveCampaign