Share


GEELTJE


Geeltje, geeltje,

Je maakt je kindjes met Streepzaad,

Kruiden met Havik en Biggekruid,

Wel 1000.


Hoe stengelomvattend wil je me ?

Ik kus je met een Leeuwentand, de Kleine.

Ik ga slapen maar jij nooit.


Dromen van Goud.


(Tekst en tekening door Timo Schijf, mede-struiner op Vlieland) 

Groei is geduld; de aarde in Vervel


Bijleren doe je Buiten; 3 daagse workshop op Vlieland

De vraag die we ons stelden in het voorjaar: 'Hoe zou het zijn als we van soms.. naar vaak en bewust stil gaat staan …..? Wat gebeurt er met ons als we niet iets doen maar zijn met dat wat er is?" hebben we in praktijk gebracht in deze 3 daagse workshop. 


Met een groep van 12 personen, tussen 9 en 79, hebben we in de duinen, vaak en intensief gekeken naar planten en wilde bijen. Wat er gebeurde was mind-blowing! De rijkdom aan ervaringen was zo overvloedig! Dat had ik nooit kunnen dromen. En ....we zitten er dus vlak bij, we switchen zo makkelijk van buitenstaander naar deelgenoot, het is kinderlijk eenvoudig. De geheimen liggen voor onze voeten. De verbinding die ontstaat, door gewoon 10 minuten met volle aandacht aanwezig te zijn, bij een geel bloemetje, een blauw bloemetje, een holletje van een wilde bij...

Uitgaande van de mens-natuur-relaties zoals Matthijs Schouten die beschrijft, bleek het zo verbluffend simpel om van heerser/buitenstaander/gebruiker een participant te worden. En als je daar bent, wíl je ook zorgen, want je hebt verbinding! 

Zo observeerde de één het proces van vervellen, een ander werd geraakt door het geduld waarin groei plaats vindt. Uitzoemend concludeerden we: Groei is geduld, de aarde in vervel. Daar kan je prima aan bijdragen: de aarde in vervel.


Performer en verhalen vertelster Anne van Delft beschrijft treffend wat er gebeurde.

 

Anne over Expeditie Vlieland

Door onze hommelkoningin: 

Op de warme dag van 6 september is de Hommelkoningin weer uitgevlogen met haar wilde bijenexpeditie, dit keer naar de Groen doet Goed dag in het park Vollenhove in Zeist.
In de natuur, tussen imposante flats en een gastvrije basisschool ontving de hommelkoningin haar net uitgevlogen hommeltjes in haar nest. Vleugels in orde en tong lang genoeg? Klaar voor het -flower powder spel- en de -hoe overwintert een hommelkoningin-ervaring.
Nog even een echte koningin zoeken tussen haar bijenvolk en de nieuwe hommels vliegen uit.
Ze weten nu nog meer over het leven van een wilde bij.
Zij blij en bij blij!

De brief aan de aarde: 


Weten jullie nog, onze inspiratietekst begin dit jaar, de brief van Sonne aan de aarde? Deze brief werd opgepakt door lieveaarde.nl en verkozen tot winnaar waarmee de brief een plek in de Krant van de Aarde kreeg. Een waardevolle plek! 


Lees hier de brief aan de aarde

Teken tegen Glyfosaat en help mee biodiversiteit te beschermen


Glyfosaat, het actieve ingrediënt in Roundup, is een pesticide die niet alleen in landbouw gebruikt wordt, maar ook in stedelijke gebieden. En we weten dat het verwoestend is voor biodiversiteit: het doodt (bijna) alles. De komende weken kunnen we onze stem laten horen om het gebruik van glyfosaat in Europa te verbieden. Teken de petitie en steun de oproep.


Teken de petitie

Email Marketing by ActiveCampaign