Share

Kom je mee buitenspelen? 

Pas als je stilstaat ga je het zien. Dus hoe zou het zijn als we van soms… naar vaak en bewust stil gaan staan? Dan verandert ons contact met de levende natuur, ze laat zich op nieuwe manieren zien. En als je het eenmaal ziet, kan je het nooit meer niet zien. Je ervaringen worden steeds rijker en je verbondenheid wordt diepe liefde. Je koestert het gonzen en zoemen en ervaart dat overvloed de natuurlijke staat is van het leven. Dit geeft vertrouwen in de kracht van de natuur en leert je hoe je daarmee kan samenwerken. 

Kom mee met Bee Foundation naar buiten om te ontdekken, te ervaren en je verbondenheid te laten groeien! 

Ik ben erbij!


Word Bijenambassadeur en laat jouw buurt zoemen!

In de training die Bee Foundation het komende jaar aanbiedt, leer je de basisprincipes van bijenoases. We behandelen: ontwerp, beheer en aanleg van bijenoases en hoe je dit kan toepassen in je eigen buurt of tuin. Zo kunnen we bijdragen aan de leefomgeving voor wilde bijen, vlinders en hommels. Als wij zorgen voor hun voedsel, zorgen zij voor een overvloed aan zaden. Zo werken we samen met de bijen en versterken zij de biodiversiteit die wij zo dringend nodig hebben. Word jij bijenambassadeur en doe je mee? 

Ik word bijenambassadeur!

Eye-opener

Bloemrijke dijken zijn de oplossing bij overstromingen:

Dat bloemrijke dijken goed zijn voor wilde bijen is natuurlijk logisch. Diversiteit bovengronds is diversiteit ondergronds. Verschillende planten hebben verschillende wortelstelsels en houden de bodem beter vast. Deze gesimuleerde overstromingen laten zien dat: 

  • de planten als dakpannetjes op de dijken gaan liggen zodat het water er overheen stroomt 

  • de diversiteit aan wortels de bodem vasthoudt bij overstromingen 

Dit scheelt infrastructurele projecten, dijken hoeven niet opgehoogd. Diversiteit zorgt voor stabiliteit. 

Vroege Volgels schreef hier een artikel over en daar willen we via deze weg graag meer aandacht aan geven.

Artikel Vroege Vogels

Vrijwilligers voor onderhoud Bijenoase
't Sluisje in Zeist


Sinds 2019 is de Bijenoase in Zeist een magneet voor wilde bijen en zijn er zelfs een paar zeldzame soorten geteld! Elk jaar werken we met een groep vrijwilligers aan het onderhoud van deze plek. Kom je ons het komende jaar ook helpen? 

Meer informatie over Bijenoase 't Sluisje

Complimenten voor de kartrekkers van de hoorzitting Safe Bees and Farmers in het Europees Parlement! 

Als partner van het burgerinitiatief Safe Bees and Farmers, heeft Bee Foundation een bijdrage geleverd aan het verzamelen van de deelnemers. Jaap Molenaar van de Bijenstichting aan het woord bij 'EenVandaag' over de betekenis van de hoorzitting. 

Kijk de aflevering op EénVandaag


Email Marketing by ActiveCampaign